Om speedbådsskole.dk

Speedbådsskole.dk ejes og drives af mig, Marianna Demant. Rygtet vil vide, at jeg er den første kvinde, som har kastet sig over at drive speedbådsskole i Danmark, og nedenfor kan du læse lidt om, hvordan det er gået til.

København er fantastisk – ikke mindst fordi byen er forkælet med havn og miljø.
For mit eget vedkommende er det livet på og ved vandet, de mange gange jeg er “blevet sejlet” gennem Københavns Havn, de dejlige gåture langs havnen. Alt det gav mig lysten og modet til at tage et speedbådskørekort, købe en båd og mærke friheden på vandet. Siden er det blevet min passion.

Vand har altid haft stor betydning for mig. Min mor var svømmelærer og livredder i mine barndomsår, så historien er, at jeg kunne svømme, før jeg kunne gå. Svømmehaller var en fast del af min barndom indtil 2. klasse, hvor min familie flyttede til Greve strand, og jeg svømmede videre i det salte vand, som jeg langt bedre kunne lide. Senere flyttede jeg med min mor på husbåd, en gammel Sverigesbåd, som lå ved Kalvebod brygge. Livet ombord var primitivt, men for mig var det den ultimative frihed. Mange år senere kom drømmen om denne frihed igen, og i 2002 købte jeg en Hollandsk husbåd, hvor jeg siden har boet med min søn Lukas og mine 2 Border Collies Musto & Cara.

I 2014 tog jeg endelig mit speedbådskørekort. Jeg havde talt om det mange gange i årenes løb, men da jeg opfattede miljøet som en mandsdomineret verden, præget af et  indforstået sprog og indforståede historier – hvoraf mange af dem var mere skræmmende end opmuntrende – var det først, da min mekaniker og hans kone tog mig med på et kursus, at det blev til noget.

Siden tog min kærlighed til livet på vandet kun til. Jeg købte en nittet alujolle fra 1962, døbte den ”Nutten” og sejlede og sejlede gennem Københavns Havn. Jeg blev mere og mere sikker, lærte min båd at kende, erfarede, hvordan man som skipper på egen jolle har det fulde ansvar for passagererne ombord, og hvordan man udviser ansvarlighed overfor dem, man passerer og møder på vandet. Kort sagt lærte jeg forskellen på at styre og sejle en båd – og blev bidt af at dele min passion og viden med andre, hvorfor jeg startede speedbådsskole.dk

Lad mig ruste dig med et speedbådskort og masser af gode oplevelser

Af erfaring ved jeg, at mange går glip af oplevelser på vandet, fordi de ikke tør kaste sig ud i f.eks. at leje en båd. Med et speedbådskørekort i hånden, har du din viden på plads – og så bliver det både sjovt og sikkert!

Jeg vil glæde mig til at klæde dig på med både teori og praktisk sejlads. Materialet til teori er af høj standard, og den praktiske del af prøven vil give dig modet til at mærke friheden på vandet.

/Marianna

Mariannajuni